04/25/15 12:45
(http://pik.bg)

Ивелина Василева: Ще има промени в ръководството на великотърновската екоинспекция

Ивелина Василева: Ще има промени в ръководството на великотърновската екоинспекция

Директорът на Регионалната инспекция по околна среда и водите във Велико Търново ще бъде сменен. Това каза по време на посещението си във Велико Търново министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя посочи, вече се още не е ясно кога ще се случи това, защото става въпрос за административна процедура, но скоро ще бъде обявен конкурс.

„Това, което имаме като желание, е да подобрим работата и ефективността на всички структури на Министерство на околната среда и водите. Идеята е да се назначат професионалисти, които да подобрят ефективността на работата”, каза още министърът. Според нея, щатните бройки в регионалните структури не могат да бъдат увеличени, но работата може да бъде подобрена.

„Щастлива съм, че общините винаги са били наш добър партньор, защото знаете, че голяма част от политиките, които се формулират от МОСВ се прилагат от общините. Затова е необходимо нашите администрации да бъдат максимално ефективни, за да подпомагаме реализирането на тези политики”, добави Ивелина Василева. Тя подчерта още, че Велико Търново е един от градовете, в които зелените системи се поддържат на много високо ниво.

„Това е изключително важно във връзка с намаляването на замърсяването на атмосферния въздух. Това е сериозен проблем в цялата страна и поддържането на зелените системи е една от мерките, които ще доведат до намаляване на вредните въздействия”, поясни министърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване