04/25/15 05:33
(http://www.klassa.bg/)

Путин с рекорден рейтинг от 76%

 Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин се е повишил в сравнение с предходната седмица и е достигнал 76 процента, показва оповестено вчера допитване на Фонда “Обществено мнение” (ФОМ), цитирано от агенция ТАСС.

 

В края на март рейтингът на Путин достигна рекордните 76 процента, но после през първата седмица на април 75 процента от анкетираните заявиха, че биха гласували за него, ако изборите бяха по това време. По данни на ФОМ преди година рейтингът на президента е бил 64 процента.

 

За една седмица се е увеличил и делът на хората, които имат пълно доверие на Путин - от 38 на 41 процента. Делът на тези, които са казали, че “по-скоро се доверяват”, е намалял от 47 на 44 процента. Делът на тези, които изобщо му нямат доверие, се е запазил на 5 процента. Непроменен е останал и делът на тези, които “по-скоро не се доверяват” - 6 процента. Ежеседмичното проучване на ФОМ показва също така, че 84 процента от руснаците оценяват положително работата на Путин, а 7 процента не я одобряват.

 

По данни на ФОМ за лидера на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски са готови да гласуват 4 процента от руснаците, ако сега имаше президентски избори, за лидера на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) Генадий Зюганов - 3 процента, а за бизнесмена Михаил Прохоров - 1 процент.

 

Допитването е било проведено на 18-19 април в 64 субекта на Руската федерация и в него са участвали 3000 души, уточнява агенция ТАСС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване