04/25/15 09:33
(http://www.klassa.bg/)

Родолюбци почитат с митинг обявяването със закон на комунистическия режим за престъпен

 На 26 април, неделя, от 17 до 19 часа Гражданска инициатива ЗА демонтиране на Паметника на съветската армия организира митинг, посветен на 15 години от приемането на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Събитието ще се проведе пред паметника на съветската армия в София, който е най-големият, най-ужасяващ и унизителен символ на комунистическия режим в България. Член 1 от цитирания закон гласи, че Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.

На същата тази „чужда сила“, която окупира страната ни и поставя на власт комунистите, реализирали режим на репресии, терор, потъпкване на всички основни права и свободи на българските граждани, днес имаме огромен, невиждано огромен паметник на едно от най-хубавите места в София. Именно затова вече почти 5 години ние искаме неговото демонтиране и преместване в музей. По време на събитието ще поставим табела с описание на историческите факти, свързани с паметника, които за съжаление са почти непознати на по-голямата част от нашето общество.

Ще използваме годишнината от приемането на закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, за да попитаме политиците какво реално направиха и могат да направят оттук нататък, за да се проведе реална декомунизация и демонтиране на мракобесните тотеми на тоталитарния режим, казват пред Faktor.bg организаторите. Проявата се орагизира чрез Фейсбук.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване