04/25/15 10:42
(http://pik.bg)

Увеличават броя на такситата в Стара Загора

Увеличават броя на такситата в Стара Загора

Предложение за увеличаване броя на таксиметровите автомобили в Стара Загора ще гласуват на предстоящото си заседание, старозагорските общински съветници.

„Предложението, за увеличение броя на такситата с 50 автомобила, е направено заради постъпила молба от страна на таксиметровите фирми“, обясни председателят на Общинския съвет Емил Христов. Той уточни, че ако бъде подкрепено искането, в областния град право да предоставят таксиметрова услуга ще имат 600 автомобила. Емил Христов напомни и че увеличаването на броя на такситата е предпоставка и за създаване на нови работни места.

Разпределението на броя на автомобилите между превозвачите ще се определя на база срока за издаване и валидност на Разрешението за таксиметров превоз при съблюдаване на условията за лоялна конкуренция.

Общинският съвет определя минималната цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег в размер на 0.70 лв. за дневна и нощна тарифа и максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег в размер на 0.90 лв. за дневна и нощна тарифа, валидни за територията на община Стара Загора.

В момента такситата в Стара Загора возят при тарифа от 0.79 лв. за километър пробег, първоначалната такса е 0.90 лв, а за престой цената е 0.20 лв. за минута.

- See more at: http://starazagora.topnovini.bg/node/599802#sthash.XyV8Z5tS.dpuf

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване