04/25/15 05:46
(http://www.klassa.bg/)

Храним рейнджърите с пържола и 500 г зеленчуци на ден

 С пържола и половин килограм зеленчуци държавата ще изхранва рейнджърите. Порционът е определен в Наредба на Министерството на отбраната (МО) за осигуряване на безплатна храна, публикувана вчера в Държавен вестник. Според документа дневно военните на мисии зад граница трябва да консумират по 240 г месо, 450 г пресни зеленчуци, 35 г сирене, 450 литра прясно или кисело мляко. Количеството хранителни продукти се разпределя в съотношение 25% за закуска, 45 на сто за обяд и 30% за вечеря. Вместо кафе сутрин бойците трябва да пият чай. Същите продукти са предвидени и за военнослужещите в България. За разлика от рейнджърите обаче, войниците у нас получават с 40 г по-малко месо, но с една филийка хляб отгоре. Правото им на безплатна храна се определя от продължителността на работния ден.

 

В случай че работят над 12 часа, униформените имат право на безплатни закуска, обяд и вечеря. Ако продължителността на смяната е между 8 и 12 часа, военните получават две хранения. До 8 часа труд бойците получават само едно от трите хранения.

 

Безплатен обяд МО осигурява и на военните, които участват в празничните шествия за 3 март и 6 май. Наредбата урежда и менюто на студентите от висшите военни училища. Хранителният списък на обучаващите се за водолази и пилоти е обогатено с кафе, шоколад, нектар и маслини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване