04/26/15 21:22
(http://www.klassa.bg/)

Афганистанско буланé

 Ястието е подходящо и за деца

Съставки:

200 г картофи 
1 връзка пресен лук 
1 червена чушка 
олио 
200 г телешка кайма 
1 ч.л. смлян джинджифил 
1 ч.л. едър лют червен пипер 
8 тънки питки

За салатата:

1 връзка селъри 
1 глава червен лук 
300 г печени червени чушки 
400 г нахут от консерва 
0.5 връзка мента

Приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на малку кубчета. Варете ги в тенджера с подсолена вода 8 минути, до сваряване. Прецедете ги и ги намачкайте на пюре.
2. Почистете стръковете пресен лук и ги нарежете на кръгчета. Нарежете чушката на малки кубчета. 
3. Загрейте 2-3 с.л. олио в дълбок тиган и запържете каймата за около 6 минути, като я разделяте с помощта на шпатула. Добавете нарязаните чушка и лук и овкусете със сол, черен пипер, джинджифил и лют червен пипер на люспи. Разбъркайте и запържете за още 4 минути.
4. Добавете запържените кайма и зеленчуци към намачканите картофи и разбъркайте. Сипете от пълнежа по средата на всяка питка, по дължина и прегънете на две, като пакет. Загрейте тиган с 2-3 с.л. олио и запечете пълните питки за 6 минути от двете страни.
5. За салатата отделете стъблата селъри и ги обелете с помощта на белачка. Нарежете селърите на ситно. Наежете лука на тънки полумесеци, а печените чушки на тънки ивички. Измийте и прецедете нахута /най-добре е да обелите зърната от ципата/. Смесете всичко в голяма купа и овкусете със сол, оцет и зехтин.
6. Сервирайте пълнени питки, гарнирани със салата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване