04/27/15 13:24
(http://pik.bg)

В Горна Оряховица започва пръскането срещу кърлежи

В Горна Оряховица започва пръскането срещу кърлежи

В Горна Оряховица започва пръскането срещу кърлежи и бълхи, съобщават от общинската администрация. На 29 април, при подходящи метеорологични условия, първо ще бъдат обработени тревните площи около хижа „Божур”, тъй като от 1 до 3 май там ще се проведе „Божур фест”.

От 11 май, също при подходящо време, започва пръскането на тревните площи в детските ясли и градини в цялата Община. От 18 май ще се обработват зелените площи в централната градска част, парковете и междублоковите пространства в Горна Оряховица, предаде "Дарик"

Едновременно с третирането срещу кърлежи и бълхи, ще се извърши и обработка срещу ларвите на комарите. Препаратът, с който ще се действа, е безвреден за хората и домашните любимци. Третираните площи ще бъдат обозначени с табели.

Обработката на тревните площи срещу кърлежи, бълхи и ларвите на комарите ще бъде извършена от Дезинфекционна станция - Велико Търново.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване