04/27/15 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Купуват шах и фитнес уреди за бежанците

 Фитнес уреди и игри за забавления ще купува за бежанците ресорната държавна агенция. Това става ясно от обявена обществена поръчка за близо 22 000 лв. С тази сума се предвижда да се набавят 4 комплекта шах и табла, 2 тенис маси и 8 хилки с топчета за имигрантския център в свиленградското село Пъстрогор, както и уреди за фитнесите в два от лагерите в София. За да тренират тялото и духа си, за бежанците ще бъдат купени 10 дъмбела, 15 щанги с дискове, 35 въжета за скачане, 8 лежанки и 3 броя от комбинирания уред „гладиатор”.

 

Наред с обновяването на залите за спорт и развлечения Държавната агенция за бежанците е обявила пореден конкурс за набиране и на преводачи. Отново най-търсените полиглоти са за арабски, кюрдски, персийски и пущу. Търси се обаче и преводач с украински език във връзка със ситуацията в размирната страна. Отново е обявен конкурс и за експерти с популярните английски и френски езици. За ангажирането на преводачите ще бъдат заделени близо 75 000 лв. за срок до края юни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване