04/27/15 20:37
(http://www.klassa.bg/)

Кънчо Филипов, БДЦ: Всичките ни действия трябва да водят до повишаване на отбранителната способност на България

 „Приветствам това, че участниците в КСНС се обединихме около принципа за необходимостта от приемане на програма от Народното събрание за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили и план за развитие на въоръжените сили изготвен от Министерски съвет“. Това заяви след приключване на Консултативния съвет по национална сигурност при президента – Кънчо Филипов, народен представител от ПГ Български демократичен център.

„България трябва, съгласно решенията взети на срещата на върха на НАТО в Уелс в края на миналата година, планово да увеличава средствата за отбрана, до достигане на 2% от БВП до 2024г. и ние от БДЦ ще работим за това“, допълни Филипов.

Според него бъдещите инвестиции в отбраната трябва да водят до подобряване на оперативната съвместимост със съюзниците ни в НАТО.

По думите му всички тези действия ще доведат до подобряване на отбранителната способност на държавата.

„Ние сме за това, че трябва да има съгласие, и че отбраната на България не трябва да бъде територия за търсене на политически дивиденти от различните партии“, категоричен е народният представител.

Филипов допълни, че сигурността на страната е задача, не само на Министерството на отбраната, а и на всички институции, и на цялото общество, с оглед международната обстановка. Филипов даде като пример миграцията, която вече е елемент на националната ни сигурност. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване