04/27/15 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Мексикански студенти щурмуваха сградата на Конгреса в мексиканския щат Гереро

  Демонстранти, изискващи от властта да открие изчезналите през септември 2014 г. мексикански студенти, щурмуваха сградата на Конгреса на в столицата на щата Гереро Чилпансинго, съобщава вестник „Российская газета“.
Протестиращите са разбили прозорците и входната врата на основната зала в местния парламент, в резултат на което е имало сблъсъци с полицията и специалните подразделения. Протестиращите са хвърляли по силите на реда камъни и бутилки със запалителна смес, в отговор на което полицията е употребила сълзотворен газ. 
Напрежението е ескалирало, след като участващите в протеста, главно студенти и техните преподаватели, са запалили няколко автомобила. За пострадали в хода на безредиците не се съобщава.
Главният прокурор на Мексико Хесус Мурильо Карам потвърди по-рано смъртта на изчезналите студенти, които - по негови думи – са били убити и изгорени в района на град Кокула. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване