04/27/15 06:58
(http://www.klassa.bg/)

Още 4 дни за деклариране и плащане на данъци

 Още 4 дни остават от срока, в който гражданите могат да подадат годишната си декларация за облагане на доходите от 2014 г., предупреждават от Националната агенция по приходите (НАП).

 

Освен в офисите на приходната администрация, годишните данъчни декларации могат да се подадат по електронен път - с електронен подпис или с ПИК, по пощата с обратна разписка или в определени пощенски станции където се издава входящ номер, напомнят от данъчното ведомство.

 

От предупреждават, че до 30 април всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци.

 

Декларацията се подава и от фирми и самоосигуряващи се лица, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения или от наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи. Дължимите авансови данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието, през което е изплатен доходът, като за доходи, изплатени през четвъртото тримесечие на годината авансов данък не се дължи и съответно не се декларира.

 

Декларацията за дължими данъци (образец 4001) се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване