04/27/15 07:19
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев събира властта на КСНС днес

 Президентът Росен Плевнелиев събира днес държавния елит на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) на „Дондуков” 2.

 

Темата, която ще се дискутира по време на сбирката на властта, е „Развитие на въоръжените сили в контекста на актуалната среда за сигурност”. Около масата за дискусии в президентството по право ще седнат премиерът Бойко Борисов, шефката на НС Цецка Цачева, министрите на отбраната Николай Ненчев, на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на външните работи Даниел Митов, както и лидерите на осемте парламентарни групи. Извънредно за заседанието на КСНС са поканени още вицепремиерът Меглена Кунева, директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров и и.д. шефът на служба „Военна информация” Светослав Даскалов. Дебатът по наболялата тема ще бъде

 

предшестван от доклад на министъра на отбраната. Миналия месец правителството прие документ на военното министерство за състоянието на армията ни през 2014 г., в който остро се подчертава проблемът със системното недофинансиране на сектора. Министър Ненчев и президентът Росен Плевнелиев нееднократно апелират за актуализиране на бюджета за отбрана за тази година предвид заплахите и от международно естество.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване