04/27/15 07:41
(http://www.klassa.bg/)

По непотвърдена информация: В Непал се издирва варненец на 25 г.

 По непотвърдена информация от интернет близки издирват 25-годишен българин в Непал, с когото не могат да се свържат. Според данни, цитирани от "Медиапул", младият мъж се казва Александър Димитров и е от Варна. Той е в неизвестност от събота, след като е бил отседнал в хотел в Катманду.

Близък на младия мъж е попълнил данни за него в Google Person Finder - услугата, чрез която се издирват хора. 

"Той е с бяла кожа, руса коса и брада и беше отседнал в хотел Backpackers в Катманду", пише човекът, представящ се като Данаил.

Според бТВ това може да се обясни и с нарушените комуникации. От МВнР съобщиха, че към момента нямат официално потвърждение от Непал за изчезнал наш сънародник.

Три групи наши сънародници са в Непал - страната, която беше ударена от мощно земетресение, предаде бТВ. От медията са се свързали с едната група, която е 12 момчета и едно момиче. Те са се качили до връх Айслънд пик и вече са слезли до гр. Лукла безпроблемно. Всички са добре. 

Българите са блокирани и не се знае кога ще намерят полет, за да се приберат.

Няма никакви данни за другите две групи. Предполага се, че едните са в Катманду, други са по алпинистките трасета. 

Инструктори планинари казаха пред телевизията, че те са 10-11-и път в Хималаите и са достатъчно опитни. Освен това нашенците били добре снаряжени. Трудно било да се посочи точният брой на нашите сънародници, защото някои са се включили към чуждестранни групи.

Според  различни информации жертвите на гибелните трусове вече са над 2500, а ранените - над 6000. Смята се, че поне 80 от загиналите са алпинисти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване