04/27/15 21:08
(http://www.klassa.bg/)

Политолози: Местният вот ще скара всички партии и коалиции

 "АБВ иска да се настани в ролята на БСП и използва ленивото поведение на левицата". Това заяви политологът Татяна Буруджиева пред БНТ. 

Тезата й беше подкрепена от бившия й студент и колега Димитър Аврамов, според когото поведението на Георги Първанов и партията му е уродливо. По думите му АБВ не можело да иска да заеме мястото на БСП в политическата карта, а в същото време да подкрепя идеите на ГЕРБ. 

По отношение на предстоящите местни избори Буруджиева е категорична, че битките няма да бъдат на политическия фронт леви срещу десни, а ще са вътрешнопартийни. За пример тя даде заявките в лявото пространство на АБВ и БСП, а в десния и  националистическия фронт - щели да бъдат между настоящата коалиция ГЕРБ - Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Буруджиева констатира, че се създава усещането на липсата на конкуренция срещу ГЕРБ и нейна алтернатива.

По повод президентските избори Буруджиева е категорична, че те сега не са на дневен ред и само Росен Плевнелиев се вълнува от тях. Причината по думите й е дали той ще бъде кандидат или не. Тезата й бе подкрепена от колегата й Аврамов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване