04/27/15 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Приятел на Путин печели избори при 95,11 % активност

 По предварлителни данни избирателната активност на вота за президент в Казахстан е 95,11 %. Това предава ТАСС, цитирайки зам.-председателя на Централната избирателна комисия Владимир Фоос. 

Над 9,5 млн. регистрирани избиратели упражняваха 13 часа правото си на глас в 9700 секции, 65 от които - в чужбина. Във впечатляващото число от над 95 % дори не са включени резултатите от секциите зад граница.

Резултатите се очакват утре, като вероятно президентът Нурсултан Назърбаев ще продължи 26-годишното си управление. 74-годишният бивш металург е на власт от 1989 г. и е известен като близък на Владимир Путин.

По инициатива на Назърбаев изборите бяха изтеглени с една година по-рано заради опасността увеличаващите се икономически проблеми на страната да ескалират, което би намалило шансовете му за успех.

Мандатът на президента е 5 г., а Назърбаев, който спечели с 96% изборите през 2011 г., е популярен като "татко" на Казахстан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване