04/27/15 07:08
(http://www.klassa.bg/)

Трима млади инженери с революционна разработка

 Трима млади инженери от Висшето училище „Света Ана” в Пиза изобретиха за пръв път в света пенис робот, който е в състояние да „отговаря” на нервните стимули на мозъка и притежава чувственост като истински.

 

С други думи изкуственият мъжки полов орган може да бъде контролиран от нервната система, да „набира сила” при галене и да върне напълно удоволствието от секса. Според специалистите  уролози пенисът робот е

 

истинската алтернатива

 

на фалопластиката и на всевъзможните пенилни импланти за извисяване на мъжкото достойнство.     

 

С изобретението си инженерите Серджо Тарантино, Алесандро Диодато и Андреа Кафарели дават отговор на един въпрос, с който науката и медицината отдавна се занимават –

 

присаждането на мъжки  полов орган

 

който по нищо да не се различава от естествения, отстранен или изгубен по различни причини. Тоест изкуственият пенис да бъде като истински на външен вид, да изпълнява „заповедите” на мозъчните импулси и да връща плътската наслада, ако не напълно, то поне в максимално голяма степен. Тримата млади учени постигат всички тези ефекти благодарение на доброто

 

познаване на биороботиката

 

и на използването на смарт или интелигентни еластични материали.

 

Те са биологично съвместими с човешката плът и реагират на конкретни команди и стимули от околната среда благодарение на миниатюрни сенсори, пръснати по повърхността на пениса робот.

 

Събраната от сензорите информация минава през микро контрольор, който активира стимулирането на органа чрез наноелектроди, свързани с централната нервна система.

 

Иначе казано, за разлика от имплантирания чрез фалопластика пенис, който стига до ерекция само чрез „ръчен труд”, протезата робот на изобретателите от Пиза ще се задейства чрез каптиране на естествените стимули на сексуалното желание.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване