04/27/15 20:44
(http://www.klassa.bg/)

Удължава се срокът за участие във второто издание на класацията "Новатори в образованието"

 Срокът за подаване на номинации във второто издание на класацията "Новатори в образованието" се удължава. Всички желаещи да се включат в инициативата ще разполагат с още две седмици, за да подготвят и изпратят своите представяния. Организаторите от образователния портал Uchi.bg ще очакват кратко резюме на кандидата, описващо постиженията му в образователната сфера на адрес: info@uchi.bg. Крайният срок за участие е 10 май 2015 г., включително.

 

И тази година класацията ще определи българите с най-значим принос за позитивна промяна в образованието ни. Предложените личности може да са създатели на нови обучителни методи и иновативни решения, да са променили представата ни за образование, създавайки нови възможности за усвояване на знания или правейки ученето по-достъпно за повече хора.

 

Във второто издание на инициативата организаторите включват в регламента нова категория, която ще отличи най-харесвания от публиката образователен проект. Всеки кандидат ще има както свой профил в образователния портал Uchi.bg, така и присъствие в социалната мрежа на медията. Личността, събрала най-много харесвания в социалната мрежа, ще спечели приза "Новатор в образованието - награда на публиката".

 

Кандидатури за класацията могат да се предлагат както от журито на класацията, съставено от представители на образователната сфера, технологиите, предприемаческите среди и медиите, така и от всеки български гражданин. Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивен ефект (целта е да бъдат оценени нововъведенията, които имат наистина положителен ефект върху образованието) и мащаб (колко е значима и на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата).

Всички участници, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на страницата на портала Uchi.bg. Резултатите от второто издание на класацията ще бъдат обявени официално на 24 май. Победителите ще бъдат наградени на специално събитие, което ще се проведе на 1 юни в сградата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване