04/27/15 07:23
(http://www.klassa.bg/)

Цар Киро вдигна незаконна лятна кухня

 Кирил Рашков вдигна незаконна полумасивна лятна кухня в общински имот край къщата си на ул. „Славянска” 72 в Пловдив. След поредица от проверки за законността на едноетажната сграда, от административния съд в Пловдив са категорични, че строежът трябва да се събори.

 

Още на 12 ноември 2014г. кметът на район „Източен” в община Пловдив Николай Чунчуков наредил на Кирил Рашков да премахне незаконния обект на ул. „Славянска” 72. Приблизителните размери на помещението, което може да се ползва и като гараж, и като

 

лятна кухня, са 4 на 3 метра с височина на тавана 2,60 м.

 

Районната администрация била сезирана няколко месеца по-рано - едва 12 дни след ареста на Кирил Рашков пред хотела му на ул. „Света гора” в Пловдив.

 

До Кирил Рашков било изпратено писмо, че предстои проверка, но той, поради факта, че е бил в ареста, не си го е получил, стана ясно на съдебното заседание. На 23 септември 2014г. експерти по незаконно строителство от район „Източен” се опитали да проверят имота на ул. „Славянска”. При проверката вероятно имало скандали, тъй като експертите не успели да се доберат до незаконния строеж. Месец по-късно техни колеги от район „Северен” със съдействието на полицаи от Шесто районно отново проверили имота. Именно те установили строеж – „едноетажна полумасивна постройка”, разположена в югоизточната част на двора. Имотът бил посочен като съсобственост между Кирил Рашков и останалите му съседи, а за възложител и изпълнител на строежа бил посочен Цар Киро. За постройката нямало строителни книжа. Според длъжностните лица

 

построеното категорично е незаконно,

 

 след което започнало административно производство по премахване на строежа. Констативният протокол бил съставен в отсъствието на Кирил Рашков, но бил връчен на 22 октомври 2014г. срещу подпис на неговия син Ангел Рашков, е отбелязано в акта.

 

От агенцията по вписвания били изискани данни за правото на собственост на Кирил Рашков върху имота. Оказало се, че Цар Киро няма права на собственост върху целия двор. Той притежавал намиращия се в имота масивен гараж с тоалетна и 20-квадратовата изба под него. Можел да ползва прилежащата около гаража площ от 20 кв.м, както и апартамент на третия етаж от жилищната сграда в същия имот. Имал права да ползва и избата в западната част на сградата, както и подобренията в дворното място, ведно с 1/3 идеална част от общите части на сградата и 1/3 идеална част от отстъпеното право на строеж върху дворното място. Съдебното решение може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване