04/28/15 04:24
(http://www.klassa.bg/)

Kиев шантажира Европа

 Президентът на Украйна Петро Попошенко иска да е „приятел“ с Европейския съюз, а лидерите на Стария свят искат да са „приятели“ с представителите на Киев, но тези публично оповестени планове по време на срещата Украйна – ЕС нямат нищо общо с реалните цели, които са си поставили пред себе си участниците в срещата на високо равнище в украинската столица, коментира „Российская газета“. Докато Порошенко е настроен да иска от обединена Европа пари, оръжие и решение по въпроса за безвизовия режим, лидерите на Евросъюза, напротив, силно се съмняват, имат ли си работа с партньор, на когото могат да се доверят.
От Брюксел направиха невъзможното, за да предадат властта в Украйна на политиците от Майдана, най-вече като отпуснаха значителни заеми на Киев. Но сега, когато, по мнението на много от европейски държави, за украинските власти е дошло време да връщат, ако не финансов, то поне политически дълг, става ясно, че от никакви дивиденти няма и помен, пише още руският вестник.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване