04/28/15 19:34
(http://www.klassa.bg/)

SAP представя SAP® Sports One - решение за футбол

 SAP SE (NYSE: SAP) днес обяви предстоящото пускане на решението за футбол SAP® Sports One, планирано за това лято. В рамките на форума за спорт и развлечения на SAP (SAP Sports and Entertainment Forum), който се проведе в Алианц Арена в Мюнхен, за първи път основните характеристики и предимства на новото решение бяха представени пред 500 гости от спортната и развлекателната индустрия и медиите.

След като стартира, това ще бъде първото облачно решение, посветено на спорта, захранвано от платформата SAP HANA®. То има за цел да осигури единна платформа за ефективно управление на отбори и играчи, както и анализ на представянето с цел оптимизация на постиженията. Това е следващо поколение решение на SAP Match Insights, което бе разработено за Германската футболна асоциация във връзка с подготовката ѝ за Световното първенство в Бразилия миналата година.

"Конкуренцията става все по-ожесточена, докато спортните постижения достигат своя връх. Нашите клиенти търсят нови начини да излязат извън тези граници", каза Щефан Вагнер, Главен мениджър Media, Sports & Entertainment в SAP SE. "Вярваме, че SAP технологията може да разкрие неизползван потенциал, предоставяйки изцяло нови наблюдения над играчите с цел по-добри постижения. Една единствена платформа, SAP Sports One, помага на отбори и организации да взимат по-добри решения и да покажат най-доброто от своите играчи – и да печелят."

Решението е планирано да се състои от компоненти за управление на отбора, планиране на обучения, управление на фитнес формата на играчите и анализ на представянето им. Освен управлението на основни данни за по-лесна администрация, решението има за цел да осигури опростена за използване платформа за сътрудничеството, за да ангажира играчи и отбори по-добре на всяко устройство. Решението е предназначено да предостави детайлно проследяване на травми, лекарства и диагностика на постиженията, за цялостна здравна картина на всеки играч. За анализ след мача, платформата разполага с интеграция на установени доставчици на съдържание като Opta Sports Daten AG и Prozone Sports Ltd и има за цел да бъде отворена за други в бъдеще. В комбинация, тези наблюдения се очаква да спомогнат за персонализиране на обученията, за предотвратяване на нараняванията, за адаптиране на тактиката и развитие на целия отбор.

Целевата аудитория се състои от мениджъри на отбори и спортни директори, треньори, съгледвачи, видео анализатори и медицински персонал. Първата версия на SAP Sports One е специално предназначена за футбол, насочена предимно към европейския пазар.

Версии за хокей на лед са планирани и предстоят да бъдат представени, съвместно с Чешкия национален отбор по хокей на лед, който в момента използва адаптирана версия на SAP Match Insights за Световното първенство по Хокей на лед, което започва в Чехия на 01 май 2015 г.

Решението е предназначено да бъде адаптирано за други спортове през следващите години.

За повече информация, посетете SAP News Center. Следвайте SAP в Twitter на @sapnews.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване