04/28/15 11:28
(http://pik.bg)

Алиансът на българските акушерки: Емилия Ковачева не може да бъде оправдана

Алиансът на българските акушерки: Емилия Ковачева не може да бъде оправдана

От Алианса на българските акушерки не приемаме и не търсим начин за оправдаване на Емилия Ковачева. Побоят над бебето е действие, което нито една от нас, като професионалист, не оправдава. Това каза Тони Калушкова, заместник-председател на Алианса на българските акушерки, предаде "Фокус". Тя обясни, че от Алианса ще предложат на Асоциация на професионалистите по здравни грижи да се въведат периодични психотерапевтични тренинги или групи, в които да се работи с хората, които практикуват професията.

„Иска ни се да има сроков период, тоест към всяка акушерска да има изискване на определено време да минава такъв тренинг. Според нас това ще подобри практиката на колегите. Въпреки че този случай е частен и не характеризира практиката на акушерките като цяло”, коментира Тони Калушкова. Тя подчерта, че нейното мнение по отношение на агресията от страна на Емилия Ковачева, не се отличава от това на Алианса на българските акушерски. „ Аз като акушерка и човек не мога да приема такъв акт, такова действие. Мисля, че никой нормален човек не може да го приеме, изобщо всякакъв вид насилие, особено към новородено бебе”, каза Тони Калушкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване