04/28/15 15:38
(http://pik.bg)

Антоний Гълъбов: БСП и АБВ няма да издигнат общи кандидатури на местния вот

Антоний Гълъбов: БСП и АБВ няма да издигнат общи кандидатури на местния вот

 БСП и АБВ няма да издигнат общи кандидатури на местните избори, по-скоро ще подкрепят успешни кметове по места, каза политологът доц. д-р Антоний Гълъбов, цитиран от "Фокус". „Виждам някакво взаимодействие, което изглежда възможно по отношение на подкрепа, отколкото по отношение на създаване на съвместни кандидатури. Същественият въпрос е в това, че АБВ ще търси възможност през фигурата на Ивайло Калфин да предоговори ролята си в управляващата коалиция. Много важно е какъв инструментариум ще използва, тъй като е очевидно, че в БСП не са готови да забравят момента на разделение с АБВ”, обясни доц. д-р Гълъбов. Той уточни, че най-вероятно тези настроения ще се задълбочат дори в активната фаза на предизборната кампания за местния вот. „Не смятам, че АБВ има сериозна стратегическа посока към БСП. Би било добре, ако АБВ се утвърди като относително стабилен политически субект в център ляво пространство. БСП в сегашния си вид очевидно не може да претендира за монопол върху лявото”, допълни доц. д-р Гълъбов.

Във връзка с поисканата оставка на Драгомир Стойнев от страна на Явор Куюмджиев, доц.д-р Гълъбов коментира, че вътрешните процеси на БСП влияят зле в подготовката им за местните избори, защото БСП трудно успява да подбере хора, които биха се съгласили да бъдат нейни кандидати за кметове. „В същото време виждаме, че вътре в самата социалистическа партия продължава напрежението между различни пластове, между фигури, които са свързани с различни периоди от развитието на партията, с различни групи от интереси. Това означава, че БСП продължава да се занимава със самата себе си, вместо да се опита да прави политика”, каза още доц. д-р Антоний Гълъбов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване