04/28/15 14:52
(http://pik.bg)

БСП търси подкрепа от Велизар Енчев за искането до КС

БСП търси подкрепа от Велизар Енчев за искането до КС

На заседанието на ИБ на БСП обсъдихме инициирането на подписка за внасяне в Конституционния съд на заема от 16 млрд. лв. Отправена е покана за подкрепа на искането към АБВ, "Атака" и към независимия депутат Велизар Енчев. Това каза председателят на БСП след заседание на Изпълнителното бюро.

На въпрос за искането на оставката на зам.-председателя на БСП, Драгомир Стойнев, Миков отговори, че в партията тече демократична дискусия, което ще продължи и занапред. Председателят на БСП каза, че не може да се разграничи от всички изказвания с искане за оставка в партията, защото "ще му бъде трудно и няма да му стигне времето". "В БСП има органи, които вземат решения след провеждането на дискусии", обясни той.

Председателят на градската организация на БСП Калоян Паргов каза, че анкетата за кандидат-кмет на столицата, проведена сред членовете на партията, е приключила. Предпочитанията на социалистите са разнопосочни, а списъкът е доста дълъг. По отношение на сътрудничеството с други партии за местните избори, Миков обяви, че не изключено сътрудничество нито с АБВ, нито с "Движение 21" Иска ни се 1 май да бъде ден, в който хората ще заявят гласа си за една по-справедлива държава, каза още Миков. Той подчерта, че на 1 май ще има сходни мероприятия във всички областни градове. В Деня на труда митингът в София ще започне от 10.00 ч., в Борисовата градина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване