04/28/15 19:29
(http://www.klassa.bg/)

Д-р Красимира Ковачка и Светлин Танчев от БДЦ се срещаха с посланика на Алжир Н. Пр. Г-жа Латифа Беназза

 Среща по инициатива на Н. Пр. Г-жа Латифа Беназза, посланик на Алжир в България,  със съпредседателите на ПГ „Български демократичен център“ Д-р Красимира Ковачка и Светлин Танчев, се състоя днес в сградата на Народното събрание. 

На срещата бяха обсъдени икономическите взаимоотношения между двете страни. Светлин Танчев заяви, че вече е време България да обърне внимание на икономическите си взаимоотношения със страни, които не са част от Европейския съюз. Според него сътрудничеството между България и Алжир ще доведе до икономически и социални ползи и за двете страни.

Н. Пр. Г-жа Латифа Беназза заяви, че Алжир има нужда от развитие на селското стопанство, за което България може да помогне, тъй като има много голям опит в този сектор. Тя допълни, че страната й се нуждае от помощ и в областта на строителството.

Д-р Красимира Ковачка заяви, че българските лекари са изключителни специалисти и страната ни е готова на сътрудничество и в тази област. „Обменът на кадри и продължително общуване в сферата на медицината ще бъде от полза и за България и за Алжир. В миналото такива взаимоотношения съществуваха“, заяви д-р Ковачка. Според нея не трябва да се пренебрегва и сътрудничеството между двете страни в сферата на туризма.

„Много сме заинтересовани от българския опит. Има доста спогодби и договори, които бяха подписани между двете страни, някои от тях през 2014-та година, които касаят различни области и нашата роля е да приложим тяхното действие за доброто на двете страни“, заяви в края на срещата Н. Пр. Г-жа Латифа Беназза.

 

„Радвам се, че сте толкова активна в скъсяването на дистанцията в икономическите отношения между двете страни, и толкова прагматична към реалните проблеми. В българския парламент има група за приятелство с Алжир, която се надявам да подобри сътрудничеството ни“, заяви от своя страна Танчев. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване