04/28/15 16:06
(http://pik.bg)

Енчев: КС трябва да се произнесе за заема от 16 млрд. лв

Енчев: КС трябва да се произнесе за заема от 16 млрд. лв

"Категорично подкрепям внасянето на подписка в Конституционния съд за заема от 16 милиарда лева. Това е и моя позиция от първия ден, когато беше обявено за тегленото на новия дълг. Съжалявам, че това не беше направено по-рано". Това заяви Велизар Енчев, лидер на Движението за радикална промяна "Българска пролет".

"Смятам, че такъв огромен заем от 16 милиарда лева ще бъде тежест за бъдещите поколения и не е ясно за какви цели ще бъде използван. Опасявам се, че и в този случай тази гигантска сума ще се разпределя и харчи от един човек", каза политикът и подчерта, че той ще поиска подписката да се включат и най-изявените финансисти в страната, защото те разкриват правотата на моите предупреждения и опасения.

По-рано днес БСП обяви, че са инициирали подписка за внасяне в Конституционния съд на заема от 16 милиарда лева. Отправена е покана за подкрепа към независимия депутат Велизар Енчев и други политически сили в парламента. Преди малко повече от месец управляващата четворна коалиция получи картбланш от парламента за тегленето на най-големия заем в най-новата ни история.

Една част от него ще отиде за изплащането на старите дългове и покриването на бюджетния дефицит през следващите 3 години. Според изчисленията на редица икономисти не е ясно за какво ще бъдат похарчени между 4 и 5 милиарда лева от този нов дълг. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване