04/28/15 20:47
(http://www.klassa.bg/)

Защо ЧЕЗ спряха тока на Tв.'Алфа'

 На 27 април от 16:00 ч. до 21:00 ч. ЧЕЗ спря едновременно електроподаването само в централата на АТАКА и в ТВ АЛФА“, твърди в прессъобщение партията на Волен Сидеров.

Лидерът на „Атака“ веднага обяви, че това е „насочено действие“ на ЧЕЗ срещу партията му.

Волен Сидеров използва повода да повтори позицията си, че „ЧЕЗ е престъпна, криминална групировка и компанията отдавна е трябвало да бъде с отнет лиценз и изгонена от България“.

Клуб потърси коментар от ЧЕЗ. Снощи наистина е имало прекъсване на тока, което обаче засегнало широка част от центъра на София за около два часа. Причината била опит за кражба на медни компоненти от мрежата в района на Националния стадион.

Електроподаването било възстановено на интервали между 18:45 и 19:00 часа.

Проверката на ЧЕЗ е установила, че заради аварията е отказал електрически прекъсвач в сградата на телевизия "Алфа".

Това е причината при тях токът да дойде по-късно, отколкото при останалите абонати в района. В това няма нищо умишлено“, каза Мария Дойчинова, ръководител на комуникациите в ЧЕЗ.

Компанията отрече също да има специално отношение към „Атака“, въпреки целенасочената политика на партията и на нейната телевизия срещу ЧЕЗ.

Волен Сидеров обаче разшири кръга на обвинените и стигна до председателя на парламентарната комисия по енергетика Валери Симеонов – съпредседател и на Патриотичния фронт.

"Има връзка между шефа на енергийната комисия, КВЕР и ЧЕЗ, които са под пряко влияние на Симеонов и действията им са целенасочени срещу медията на АТАКА", твърди Сидеров.

Той разшири схемата, добави и Консултативния съвет по национална сигурност, добави и своята личност.

Това е действие срещу мен, защото същият ден правителството организира митинг по време на Консултативния съвет при президента с призив да отида в Сибир."

Писмото разширява още малко географията и включва и НАТО в схемата.

„АТАКА е против НАТО. Виждаме как пияни натовци сега бият деца по нашите градове, утре ще изнасилват момичета в Сливен, може да убият някой, пази Боже. Всичко това доказва нашата правота, че трябва да излезем от НАТО. Това страшно много дразни правителството. Въпреки техният сценарий, ние сме в парламента. Затова е този тормоз, този терор върху нас."

Всичко това доказвало, че Волен Сидеров бил на прав път.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване