04/28/15 20:41
(http://www.klassa.bg/)

Каква е разликата между 30 септември и 6 ноември? - Три пъти повече цесии

 Одиторите са открили 4,2 млрд. лева дупка в КТБ, а БНБ - 3,7 млрд. лева. Дали тази разлика има общо с датата 30 септември, продължава да пита икономист

Много е важно какво ще реши съдът относно несъстоятелността на банката, заяви в "Още от деня" на БНТ икономистът Юлиян Войнов. Ако приеме датата 30 септември, сключените цесии са за 300 млн. лева, ако остане датата 6 ноември - те вече са за 852 млн. лева. Разликата е близо 550 млн. лева, почти три пъти.

„Разликата в сключените цесии е 552 млн. лева. Това е същественото. След като се промени законът и част от цесиите може да бъдат атакувани, вече определянето на датата по несъстоятелността на банката е важна. Цесиите след 6 ноември вече може да бъдат атакувани. Цесиите преди тази дата или трябва да бъдат признати, или протестирани по съдебен ред. Това вече влиза в правомощията на синдиците”, каза Юлиян Войнов.

Той коментира още един факт: одиторите са открили 4,2 млрд. лева дупка в КТБ, а БНБ - 3,7 млрд. лева. „Дали тази разлика, която се получава, има основание да се съотнесе към 30 септември. Тук опираме до синдиците и техните правомощия”, заключи икономистът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване