04/28/15 20:33
(http://www.klassa.bg/)

Клетвата на офицер Енчев пред ДС: Заклевам се да бъда безпределно предан на делото на БКП!

 Депутатът клепал съпругата и студентите си в службите

Политологът Антон Тодоров извади скандални документи от архивите, които показват как през 1969 г. Тодор Живков е уверил 4-тия председател на Комитета за държавна сигурност Юрий Андропов, че нашата Държавна сигурност е лоялна към СССР. Тато дори докладвал, че службите ни са филиал на КГБ. Информацията изплувала от досието на Христо Смоленов, който допреди 10 дни беше директор в саектор „Анализи и развитие“ в специализираната служба БОРКОР. Повод за гостуването на Тодоров беше идеята за закриването на агенцията по досиетата. Според него тя идва от хора, които са бивши агенти и сега реват срещу разсекретяването на миналото им. 

В това число той добави и офицер Велизар Енчев и зачете какво е писал като агент и в какво се е клел преди 10-и ноември. "Заклевам се да бъда безпределно предан на делото на Българската комунистическа партия и на дружбата с великия съветски съюз". По думите на Тоидоров подобни хора са за съд за национално предателство. Той разкри, че Енчев е давал сведения за негови студенти, за съпругата си и за етиопски граждани, аспиранти в Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване