04/28/15 06:04
(http://www.klassa.bg/)

"​Левият" Енчев недоволен от модела на социализма, в който е израснал

 Моето досие е публикувано още преди 1 година и няма никакви тайни, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ независимият депутат Велизар Енчев, коментирайки темата за досиетата и неговите изявления, че от Комисията по досиетата са допуснали да излязат наяве имената на българските контраразузнавачи в Сърбия. .

На въпрос на водещата да бъде ли закрита комисията, Енчев отговори: "Не искам да закриваме комисията заради моя милост, а говоря за груби нарушения, за престъпления по служба - като действие и като бездействие. В тези шифрограми може да се види часът и датата на изпращането на шифрограмата от Тирана."

Офицерът Енчев увери, че работи само с факти и доказателства. "Комисията по досиетата си върши немарливо работата. Според мен в този случай трябва да се намеси прокуратурата и Народното събрание. Това е опасно за националната сигурност. Тези хора са допуснали голяма немарливост", каза още той.

Помолен да коментира дали още смята, че има опасност от косовски вариант у нас, независимият депутат поясни, че ДПС нагнетява напрежението в смесените райони и именно това може да доведе до косовски вариант. "ДПС твърдят, че възродителният процес е етническо прочистване, а за арменския геноцид отричат. Видяхме ги как се държаха в пленарната зала в петък. ДПС държат в ръцете си етническия мир. Те се изживяват като единствен и незаменим представител на мюсюлманското малцинство в България. Те капсулират това население и насаждат страх у него", категоричен беше Енчев.

Той обвини още, че ДПС сляпо следват политиката на Ердоган и Република Турция. "Приетата декларация в петък е срам за България. В нея не може да липсва думата геноцид. Турция е привикала българския посланик, но няма остра вербална нота и протест. Според мен е бил проведен дипломатически и приятелски разговор. Турция е доволна от съдържанието на тази декларация. Това е от полза за политиката на Бойко Борисов и неговото правителство. Борисов не може да управлява без ДПС. Те повлияха на решението му за декларацията", разкри още Енчев и добави, че ДПС вече не е пето резервно колело, а основно колело

Той се аргументира: "Без ДПС Борисов не можеше да прокара бюджета, включително да сформира конституционно мнозинство за съдебната реформа."

Политикът афишира и левите си убеждения. "Нашите послания са изцяло леви, но не са насочени изключително към левия електорат. Ние имахме един от най-лошите модели на социализма. Не най-лошият, защото по-лош беше в Албания. За съжаление нашите политици винаги взимат най-лошото от чуждите модели. Сега взеха дивашкия капитализъм." 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване