04/28/15 17:16
(http://pik.bg)

Москов: Има лекарства за онкоболните

Москов: Има лекарства за онкоболните

За мен е важно спокойствието на онкоболните, че имат лечение. Лекарства има и те са осигурени. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов.

"Управителят на НЗОК ще предложи онколекарствата, ражданията, хемодиализата и процедурите с апаратна вентилация да се извадят от методиката и да се контролират по друг начин. Всеки български гражданин да има пълното спокойствие, че онколеченията са абсолютно осигурени. Другото са спекулации. От гледна точка на лимити и онколекарства нито методите, нито въведени от НЗОК могат да бъдат причина на някой още по-малко на онкоболен да му бъде отказано лечение", категоричен бе Москов. Относно сливането на 9 държавни болници в карето на бившата медицинска академия той поясни, че това няма да наруши структурата на клиничните звена.

"Идеята е администрирането да е обединено в едно и така се оптимизират разходите. Този ресурс може да бъде влят в заплатите на работещите и в лечението на пациентите", каза здравният министър. Той гарантира, че се запазва идентичността и структурата на всяка една от тези болници.

"Само администрациите са между 100 човека за 9-те болници, които взимат средно по 1000 лв. месечно. Тези болници няма да се закриват, а само административните дейности ще бъдат в една малка администрация", категоричен бе Москов.

"Стана ясно от изявленията на директора на "Иван Рилски", че се съпротивлява на идеята за сливане на 9-те болници в обща администрация и той беше сменен", добави Петър Москов. Не ме притеснява вот на недоверие, напротив. Готов съм да чуя аргументите на опозицията винаги, когато има пълна подкрепа на здравна комисия, не ме притеснява, всичко друго е за пред хората. Така Москов отговори на въпрос дали не се притеснява от първи вот на недоверие и как би убедил опозицията да подкрепи предлаганите от него промени. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване