04/28/15 05:58
(http://www.klassa.bg/)

Народното събрание прие решение за признаване масовото изтребление на арменците в Османската империя през периода 1915-1922 г.

 Народното събрание прие решение за признаване масовото изтребление на арменците в Османската империя през периода 1915-1922 г. За проекта гласуваха 157 депутати, против бяха 36.
 
С решението се обявява 24 април за Ден на възпоминание на жертвите. Народните представители почетоха с едноминутно мълчание тяхната памет.
 
Парламентът гласува на първо и второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, предложени от народния представител Румен Христов /Реформаторски блок/. Те предвиждат с пет месеца – до 1 октомври, да се удължи срокът, след който ще се прилагат имуществени санкции спрямо офшорки, които притежават земеделски земи у нас в нарушение на действащия закон.
 
Удължаването се налага заради невъзможността големите компании да продадат притежаваните от тях земеделски земи до 1 май, след което следва да бъдат глобявани с крупни суми. В същото време 1 октомври е краят на текущата и началото на новата стопанска година, което ще позволи на тези дружества да планират своята работа, мотивира се вносителят.
 
Депутатите започнаха и обсъждането на второ четене на промените в Закона за пазарите на финансови инструменти. Парламентът прие, когато инвестиционен посредник, финансов холдинг, финансов холдинг със смесена дейност, финансова институция, дружество за спомагателни услуги, холдинг със смесена дейност или дъщерно дружество, върху които КФН упражнява надзор, извършва дейност в друга държава членка, комисията да може да поиска от съответния надзорен орган в държавата членка да извърши проверка на определена информация за това лице. В този случай комисията може да поиска да извърши и самостоятелно проверката или да участва в извършването й.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване