04/28/15 09:58
(http://radiomilena.com/)

Прима балерината на Бургаската опера влиза в образа на Жулиета

Един от най-зрелищните балетни спектакли се завръща на сцената на Държавна опера – Бургас след тригодишна пауза. Този четвъртък (30 април) прима балерината на Бургаската опера Галина Калчева ще обуе палците на Жулиета, за да разкаже с танц историята на вечната вражда между родовете Капулети и Монтеки. В образа на Ромео ще видим солиста на Софийската национална опера Емил Йорданов, който е познат на публиката и от ролята си на Принца в „Пепеляшка”.
Спектакълът по музика на Сергей Прокофиев ще предложи на публиката внушителни декори, изящни танци и драматично осветление, което ще пресъздаде напрегнатата атмосфера между двете знатни фамилии в някогашна Верона.
„Посланието на „Ромео и Жулиета” е срещу насилието. Двамата млади символизират любовта и вярата, които като че ли могат да се обединят само в един иреален свят”, казва хореографът и режисьор проф. Хикмет Мехмедов.
В ролята на Тибалд, племенникът на синьора Капулети, ще видим Мартин Чакалов. В образа на Меркуцио, който е приятел на Ромео и бива убит от Тибалд, ще се превъплъти премиер солистът на Бургаската опера Недко Георгиев. Комичната роля на дойката на Жулиета е поверена на талантливата Антония Паскалева. Сценографията и костюмите са дело съответно на Радостин Чомаков и Чавдар Чомаков.

Публикувана на 04/28/15 09:58 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/e4O3uT2HYPo/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване