04/28/15 23:20
(http://www.dnevnik.bg/)

"Софиямед" ще получи най-голям допълнителен бюджет от здравната каса


Болница "Софиямед", която преди дни придоби печална слава, след като акушерка бе обвинена за опит за убийство на 4-дневно бебе, което била, ще получи допълнителни средства от здравната каса за родилното отделение, както и за останалите клиники на веригата. Тя ще бъде подкрепена с най-големия възможен допълнителен бюджет от здравната каса – близо 3.6 млн. лв., или повече от 10% от очакваното увеличение на парите за всички болници, съобщава "Капитал".
 
От  разчетите на здравната каса се вижда, че се предлага надзорният й съвет да одобри отварянето на оперативния й резерв и да разпредели 34.516 млн. лв. като допълнителен бюджет на клиниките.

Бюджетът на всички болници през тази година е до 95% от парите, които са получили от касата през миналата, като част от клиниките получават и по 80%. Най-голямата верига частни болници в България, в която влизат "Софиямед", "Пълмед", "Бургасмед", клиниката  МБАЛ "Здраве" в Пазарджик, както и още няколко частни клиники, бяха обявили преди няколко седмици, че ще протестират символично на професионалния празник 7 април заради наложените . Сега те имат корекции в бюджета си.
 
Според справката най-голям дял в средствата ще имат "Софиямед" и "Пълмед", които са с един и същ собственик – пазарджишкият бизнесмен Михаил Тиков, съобщава изданието.

Вчера зам. здравният министър Бойко Пенков, който е бивш директор на "Софиямед", съобщи, че след проверката на здравното ведомство заради инцидента с бебето, на болницата вероятно ще бъде съставен акт.
 
По-малко средства от тях ще получи най-голямата болница в България – пловдивската университетска клиника "Св. Георги". Изненадващо, една от най-малките софийски болници, ведомствената на МВР, ще получидопълнителни 1.5 млн. лв, а най-натоварената клиника в София – тази на "Пирогов", ще получи по-малко средства от МВР болницата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване