04/28/15 06:27
(http://www.klassa.bg/)

Татко Льо Пен къта милиони в Швейцария

 Основателят и бивш лидер на френския "Национален фронт" Жан-Мари Льоп Пен имал 2,2 млн. евро в тайна сметка в Швейцария.

Информацията е на уебсайта Mediapart, цитиран от АФП. Милионите Льо Пен пазел в засекретена сметка в швейцарските банки HSBC и CBH. Парите били на името на неговия иконом Желард Жерин, като 1,7 млн. от тях са в златни кюлчета и редки монети.

От Mediapart са предоставили информацията, до която са се добрали от свои неназовани източници на прокуратурата в Нантер, западно от Париж. Засега Жан-Мари Льо Пен не е излязъл с коментар, нито пък представители на двете цитирани банки.

Според анализатори дискредитирането на Льо Пен може да идва от две напълно противоположни посоки - или от врагове на крайнодесния "Национален фронт", или от неговата дъщеря Марин Льо Пен, оглавяваща понастоящем партията. Вторият вариант е на пръв поглед абсурден, но само на пръв поглед.

Баща и дъщеря Льо Пен напоследък са в доста обтегнати отношения. В миналото двамата не си говорели в продължение на 12 години. След период на затопляне и предвид напредналата си възраст Жан-Мари лансира Марин за лидер на "Националния фронт". Впоследствие отношенията им пак охладняха.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване