04/28/15 16:25
(http://pik.bg)

Телефонни измамници лъжат възрастни хора от Ломско

Телефонни измамници лъжат възрастни хора от Ломско

Криминалисти от Монтана и Лом установиха телефонен измамник, подвел 82-годишна жена от с.Крива бара. По показанията на потърпевшата на 26 април между 09,00 ч. и 15,00 ч. неизвестен мъж я въвел в заблуждение по телефона, представяйки се за сина й и поискал пари за лекарства. В дома на жената пристигал непознат, на когото тя предала сумата от 1 300 лв.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия по "горещи следи" ломски криминалисти установили мъжа, на когото са предадени парите - криминално проявеният и осъждан А.Н./38 г./ от гр. Монтана. Част от парите, обект на престъплението, са предадени с протокол за доброволно предаване и върнати на пострадалата.  Работата по изясняване и документиране на случая продължава в РУ МВР Лом.

От ОД на МВР Монтана съобщават за още един случай на телефонна измама.

Вчера следобед в РУ МВР Лом 79-годишната Л.Г. от същия град подала сигнал, че е станала жертва на телефонна измама. На стационарния й телефон се обадил непознат, който й съобщил, че синът й е пострадал при инцидент с газова бутилка и в момента му се извършва животоспасяваща операция в МБАЛ "Пирогов".

Непознатият поискал от възрастната жена спестените й пари. Тя обяснила, че разполага с 2 450 лв. Уговорили се, че в дома й ще дойде човек от здравната каса, на когото да предаде парите. По-късно същия ден в дома й дошъл непознат мъж, на около 35 г., с ръст около 175 см, на когото предала уговорената сума. Мъжът се оттеглил в неизвестна посока. По-късно жената се обадила по телефона със сина си и разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство в РУ МВР Лом.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване