05/06/15 07:43
(http://www.klassa.bg/)

Волейболистите обикалят залите като чергари

 Наставникът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде пресконференция ден след старта на подготовката на "лъвовете". В нея бившият капитан разкри доста от проблемите около тима и условията, в които са принудени да работят.

„Най-голямото ни притеснение в момента е с Цецо Соколов. От магнитния резонанс стана ясно, че с това рамо няма как да играе. На 11 май Цецо има час за тестове в Италия, при професор Порчелини. В тях ще се види дали травмата е само мускулна или има засегнато сухожилие. Тогава ще стане ясно дали се налага операция. Но дори и да не се налага интервенция пак ще е необходимо възстановяване”, рече Константинов.

При тази ситуация основният диагонал на отбора ще бъде 37-годишният Владимир Николов, който направи много силен сезон във Франция. Лека травма е получил и Андрей Жеков. Разпределителят е контузил пръстите си и ще бъде на специална подготовка. 

Гибона не скри и разочарованието си от факта, че на националите им се налага да обикалят из различни зали, за да тренират. Първоначално се смяташе, че мачовете от Световната лига ще се играят във Варна, но впоследствие стана ясно, че Ботевград ще домакинства поне на мачовете от предварителната фаза.

„Подготовката претърпя промяна, вследствие на неизпълненото обещание. Ние разчитахме да сме във Варна. Оказа се, че в последния момент няма да можем да ползваме залата поне до финалната фаза на Световната лига, като няма гаранции и след това. Ще пренасяме катуна всяка седмица. Започваме в "Христо Ботев", после малката „Арена Армеец“, зала „Васил Симов“... За контролите в Сърбия ще отиде половината състав от 30-те човека. Другата половина ще е в Ботевград за първите два мача с Канада",добави треньорът.

Константинов не подмина и темата доколко и дали изобщо зала „Aрена Армеец“ е подходяща за спортни мероприятия.

„Тук седи един грандиозен паметник, който не можем да използваме - ”Арена Армеец”. Можеше да се направят финалите там, но никой не се наема да рискува с тези цени, защото ние не можем да я наемаме по тарифите на концерт. За един концерт я наемат за два дни. Ние, ако трябва да играем Световна лига, трябва да я наемем за целия период от време, защото слагаме настилка и тя става неизползваема. Трябва да тренираме там, както и другите отбори, които идват. Не я наемаме за деня на състезанието и като се сметне цената, става невъзможно. Уж идеята беше да имаме спортна зала, нали? Тази спортна зала да е достъпна за българския спорт?“, недуомява Гибона.

Националният селекционер определи и най-важните цели пред отбора: 

„В първия етап цел №1 пред нас е представянето на тима в Световната лига. Добро класиране там ще ни донесе още точки за световната ранглиста, които пък ще ни дадат възможност за участие в европейска олимпийска квалификация, която може да ни класира за Олимпиадата в Рио.“

В Световната лига България започва срещу Канада. Мачовете са на 30-и и 31 май в Ботевград.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване