05/06/15 19:08
(http://www.klassa.bg/)

Европейската комисията представи 16 инициативи за създаването на цифров единен пазар за Европа

 Европейската комисия представи подробни планове за създаването на цифров единен пазар в ЕС, като по този начин изпълнява ангажимента си по един от своите ключови приоритети.

Стратегията, приета днес, включва набор от целенасочени действия, които трябва да бъдат изпълнени до края на 2016 г. Тя се концентрира върху 16 инициативи, основани на три стълба: 1) по-добър достъп за потребителите и предприятията до цифрови стоки и услуги в цяла Европа; 2) създаване на подходящи условия и равнопоставеност за развитието на цифровите мрежи и новаторските услуги; 3) максимизиране на потенциала за растеж на цифровата икономика.

Подробности за 16-те инициативи, като и редица полезни информационни материали за стратегията на ЕК ще намерите в прикаченото съобщение за медиите и на интернет страниците, посочени в него. Приложен е и националният информационен документ за България, който обобщава ситуацията у нас по показателите на цифровия единен пазар.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване