05/06/15 09:12
(http://pik.bg)

Кабинетът Борисов дава още 35 млн. лв. за спортното бижу „Арена Бургас“

Кабинетът Борисов дава още 35 млн. лв. за спортното бижу „Арена Бургас“

Кабинетът „Борисов“ ще продължи финансирането на проекта за изграждане на спортната зала „Арена Бургас“, зарече се областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, пише "Флагман".

До този момент бе подсигурен само първия етап – проектиране и изграждане на съоръжението до кота 0. За него през 2014 година бяха отпуснати 5 млн.лв. по инвестиционния механизъм „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Строителството по първия етап обаче ще приключи скоро и ако не се осигури ново финансиране проектът се очакваше да бъде замразен.

„Изграждането на спортната зала е приоритет за нас. Този проект е важен не само за Община Бургас, но и за цялата област, защото с изпълнението му Бургас ще се превърне в спортна дестинация“, каза в интервю за Флагман.бг Димитър Бойчев. Финансирането ще е поетапно - до 2017 година, когато залата трябва да бъде открита. Строителството на съоръжението ще струва малко над 38 млн.лв., без в тази сума да влиза довеждащата инфраструктура на обекта, която ще се изгради от Община Бургас.

Той маркира и другият основен приоритет на ГЕРБ – довършването на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг.

„За съжаление не бе направено нищо в последните две години. Нашето правителство стартира процедурите по отчуждаване, готови бяха и документите за обществените поръчки, но след това работата бе спряна. Загуби се ценно време. А трябва да е ясно, че само строителството на обхода на Ахелой ще отнеме 2 години. Радвам се, че всички процедури по отчуждаването, правенето на ОВОС на двете отсечки (Поморие-Ахелой и Ахелой-Слънчев бряг, б.а.) и избор на изпълнител вървят паралелно. Надявам се в края на октомври да започнем работа, а започнем ли го – ще го изпълним“, допълни Димитър Бойчев.

ГЕРБ не е забравил и друго важно обещание – пътен възел „Запад“, за който целевото финансиране от държавния бюджет ще продължи. В момента усилено се напредва с работата, но проектът е изключително сложен и няма как да бъде завършен това лято.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване