05/06/15 07:41
(http://www.klassa.bg/)

Калфин и Москов са най-застрашени от смяна, Бъчварова - най-влиятелна

 Вицепремиерът Ивайло Калфин и здравният министър Петър Москов са най-застрашените от смяна членове на кабинета. Това прогнозираха от Института за дясна политика. Според тях е възможно след местните избори наесен да се стигне до ремонт на кабинета.

"Не мога да предскажа кои ще са сменените министри при евентуален ремонт на кабинета. Но със сигурност има два сектора, в които реформите наистина буксуват, това са здравеопазването и социалната реформа. И в двете сфери имаше претенция за бързо решаване на проблемите, но и двете сфери зациклиха. Разбира се, до местните избори има още време, така че не е ясно как ще се развият тези два сектора, но към момента забелязваме явно забавяне на реформите".

Това каза директорът на института Нено Димов.

Според Димов АБВ ще се обърне срещу лидера си Георги Първанов, но дори и да излезе от властта, това нямало да разклати управлението. Той изтъкна, че стабилността на кабинета зависи от отношенията на Реформаторския блок с ГЕРБ."Всъщност това, което се очертава като тенденция, е десницата да престане да бъде реформаторски фактор, а да бъде стабилизиращ фактор", добави Димов.

Според него правителството успява да преодолява собствените си кризи, макар че често има напрежение между партньорите, а властта е стабилна, което се дължи на липсата на алтернатива.

Според института ДПС постоянно губи от своята физиономия, откакто негов лидер е Лютви Местан. Неправителствената организация смята, че вицепремиерът Румяна Бъчварова е най-влиятелният член на кабинета след премиера Бойко Борисов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване