05/06/15 09:22
(http://pik.bg)

Ми 17 е единствената бойна техника на днешния парад на храбростта

Ми 17 е единствената бойна техника на днешния парад на храбростта

Знамето на България ще бъде развято над строените войскови части точно в 10.00 часа днес. Операцията на военновъздушните ни сили изисква координация и пълна сигурност.

На площада пред храм паметника "Св. Александър Невски" са строени представителни части на Българската армия, която днес има празник. Присъстват президентът Росен Плевнелиев, членове на правителството, българският патриарх Неофит, дипломати и висши военни.

Хеликоптерът на Военновъздушните сили с бордови номер 417 има специална мисия - той ще развее знамето на републиката в центъра на столицата пред всички в полет на около стотина метра над земята.

Когато прелети над Румънското посолство, от борда на руската машина ще бъде пуснат българският флаг, за да мине развят над площад „Батенберг”. Цялата операция изисква перфектна синхронизация, за да не се изпусне ефектът от появата на националния флаг.

Тази година Ми 17 ще е единствената единица бойна техника, която ще участва в парада на войската.

По заповед на военния министър пари за тържества ще се дават съвсем икономично, за сметка на проекти за около 4 млрд. лева по програма за развитие на отбранителните способности на държавата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване