05/06/15 18:01
(http://pik.bg)

Няма наплив на завръщащи се столичани

Няма наплив на завръщащи се столичани

Спокоен е трафикът от автомобили към София, въпреки очакванията, че много столичани са свързали първомайските празници с гергьовските.

На входа на София откъм АМ "Тракия" нямаше интензивно движение. Въпреки ремонтите нямаше струпване на повече автомобили, характерно за натоварен трафик.

На Гергьовден се очакваше интензивен трафик по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и път I-1 (Е-79) София – Кулата. От пътна полиция препоръчват на шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция". Днес до 20 ч. има и ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа.

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от АМ "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" – при км 6+960, "Бебреш" – при км 30+874, и км 33+100 на АМ "Хемус". На АМ "Тракия" е ограничено движението от км 5+650 до км 11+900. На АМ "Тракия" е ограничено движението от км 5+650 до км 11+900. Преминаването по дясното платно е ограничено и превозните средства ще се движат двупосочно в лявото платно - в посока София.

Скоростта е до 70 км/ч. В този участък през днешния ден движението ще се осъществява в две ленти в посока София и една лента в посока Пловдив. Ограничено е движението в дясното платно на отсечките от км 60+600 до км 62+900 и от км 80+950 до км 89+500 на АМ "Тракия" и ще се осъществява двупосочно в лявото платно – посока София. От 12 ч. до 19 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 (Е-79). Временната организация на движението ще е от км 278 до км 282 София – Драгичево. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване