05/06/15 17:47
(http://pik.bg)

Паметен знак в чест на българските воини бе открит в Средец

Паметен знак в чест на българските воини бе открит в Средец

Паметен знак за военнослужилите в поделенията на българската армия в Средец бе открит днес в странджанския град. Откриването на мемориала е съвместна инициатива на местната Община и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. По случай днешния празник Гергьовден кметът Иван Жабов връчи почетния знак на Средец, който тази година отбелязва 55 години от обявяването си за град, на официалните гости и героите в битката при Драва.

В церемонията по откриването на паметния знак се включиха и ветерани от Втората световна война, участвали в битката при Драва - Бойчо Бойчев, Иван Чобанов и Иван Колелиев. Преди 70 години едва 20-годишните тогава момчета се сражавали мъжки на бойното боле. Затова днес гордо носеха кръстовете за храброст, които са получили за това, че са защитавали родината си.

Специално за церемонията дойдоха генерал-лейтенант от запада Гиньо Тонев - командващ Трета армия, командващ Сухопътните войски - първи заместник на генералния щаб на Българската армия, бригаден генерал Васил Джелебов - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Бургас, генерал-майор Кирчо Куртев - командир на Четвърта дивизия.

Празникът продължи с музикална програма, а жителите на Средец опитаха и от агнешния курбан за здраве, който бе раздаден днес в центъра на града./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване