05/06/15 19:18
(http://www.klassa.bg/)

Преместиха в единична килия убиеца на малката Ани

 Станислав Бакърджиев е преместен в затвор на остров Корфу, а не в Атина, както се очакваше първоначално. Той е сам в килия, тъй като се смята, че останалите затворници оказват натиск върху осъдените за насилие над деца, съобщава БНР.

Адвокатът отказва да поеме защитата на бащата убиец, а все още се изяснява и ролята на майката. Стана ясно, че от гръцка организация за борба с наркотиците няколко пъти са информирали властите за насилие върху детето, но не е имало реакция. Подобна информация са дали и съседи на детето, които заявяват пред медиите, че често са чували Ани да плаче. Според юристи, въпреки че бащата е наркозависим, той ще бъде съден и се очаква максимална присъда за тежкото престъпление. В предаване на гръцка телевизия родителите на майката казаха, че внучето им ги е молело по телефона да го вземат и да го върнат в България. Родителите обаче не са позволили. Припомняме, че зверското убийство ужаси цяла Гърция. Беше направен опит бащата да бъде линчуван пред прокуратурата.

Станислав е съжителствал с травестит на име Роза през 2007 година. Не е имал собствено жилище, а живеел в хотели, информира Нова телевизия. “Правех компания с Роза и така се запознах със Станислав, а по-късно станахме двойка и до 2010 година живеехме заедно по хотели”, разказва в показанията приятелят и бивш партньор на 27-годишния мъж. Личността на детеубиеца се опитват да разчетат през последните часове експерти и психолози. “Става въпрос за психопат, който изпитва удоволствие от болката на другите. Той е човек със здрав разум. Това, че е извършил престъплението по този начин показва, че всичко е планирано от известно време, а не е спонтанно извършено престъпление. Този човек няма чувства”, коментира пред медиите психотерапевтът Димитра Сфика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване