05/06/15 20:09
(http://www.klassa.bg/)

Теленор обяви ръст на приходите от 4.2%

 Мобилният оператор Теленор България отчете ръст от 4.2% в приходите за първото тримесечие на 2015 г. в сравнение със същия период на миналата година.

Печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за периодa нарасна с 1,8% на годишна база, стана ясно от данни, публикувани от компанията днес.

Ръстът на сравнимата печалба преди данъци, лихви и амортизации за тримесечието спрямо предходната година е 0,3% и е резултат от подобреното управление на разходите на компанията.

Общите приходи на Теленор за първото тримесечие на 2015 г, се увеличиха с 4,2% на годишна база, докато приходите от услуги се увеличиха с 0,3% независимо от засилената конкуренция на пазара.

Средното месечно потребление на абонат през първото тримесечие на 2015 г. отбеляза увеличение от 4%, в сравнение с първото тримесечие на 2014 г., докато средният приход от абонат за тримесечието достигна 10,95 лв., което е ръст от 3,8% на годишна база.

Към края на март 2015 г., броят на активните клиенти на компанията е 3,8 милиона или с 4% по-малко от същия период на 2014 г. на фона на общо проникване на мобилните услуги на пазара от над 140%.

Клиентите на абонаментните планове на Теленор наброяваха близо 2,7 милиона или над 70% общия брой активни потребители на услугите на оператора. Броят на потребителите на предплатените услуги на компанията към края на тримесечието намаля с 8,4% спрямо същия период на миналата година, най-вече в резултат от проведената консолидация на предплатените планове на компанията.

През март 2015 г. Теленор предсрочно приключи изпълнението на програмата си за модернизация и подмяна на мрежата на компанията и вече предлага на своите клиенти значително по-добро покритие, по-висока скорост на мобилния интернет и по-голям капацитет на 3G-мрежата.

Норвежката компания майка Telenor отчете финансови резултати за тримесечието, които значително надвишават очакванията на пазара, и същевременно повиши прогнозите си за приходите и печалбата си за цялата година на фона на силния старт на 2015 г., предаде Reuters.

Telenor, която има над 190 млн. абоната в Европа и Азия, отчита ръст на сравнимата печалба преди данъци, лихви и амортизации за тримесечието на годишна база от 17%, като тя достига 10,6 млрд. крони (1,4 млрд. долара). Очакванията на анализаторите бяха за 9,97 млрд. крони.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване