05/06/15 11:29
(http://pik.bg)

Цачева на посещение в Германия

Цачева на посещение в Германия

Стратегическото значение на двустранното сътрудничество и приоритетите в отношенията между България и Германия ще бъдат основната тема на срещите на председателя на парламента Цецка Цачева в Германия, съобщиха от НС.

Подкрепата от Германия за реформата в съдебната система; експертната помощ в усвояването на средствата от европейските фондове; правосъдие и вътрешни работи; двустранният енергиен диалог и подготовката на българското председателство на Европейския съюз ще са сред въпросите, които председателят на Народното събрание ще обсъжда по време на посещението си във Федерална република Германия.

От българска страна ще бъде акцентирано и върху приоритетното значение на Шенген за нас, особено при новите заплахи на сигурността на Европа, с които и ние сме изправени лице в лице на нашата югоизточна граница. По покана на председателя на Германския Бундестаг проф. д-р Норберт Ламерт, българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, е на посещение в Берлин на 6 и 7 май 2015 г. По време на визитата българските парламентаристи ще поставят въпроса за миграционния натиск и нарастващия брой на бежанците от Близкия Изток и Северна Африка към България.

Председателят на Народното събрание ще пледира за подкрепата на Германия в ЕС за промяна на начина, по който в ЕС се третира този въпрос. Българските депутати ще разговарят с председателя на Комисията по вътрешни работи в Германския Бундестаг Волфганг Босбах, с председателя на Комисията по европейски въпроси Гунтер Крихбаум и с председателя на парламента на Федерална провинция Берлин Ралф Виеланд. На 7 май 2015 г. българските парламентаристи ще бъдат посрещнати при официалното откриване на пленарното заседание на парламента на Федерална провинция Берлин. Те ще разговарят с председателя на Групата за приятелство Германия – България Гернот Ерлер.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с председателя на парламентарната група на ХДС Фолкер Каудер, председателя на групата на ХСС Герда Хаселфелдт и със заместник-председателя на парламентарната група на ГСДП Аксел Шефер. В състава на делегацията са заместник-председателите на Народното събрание Иван Иванов и Красимир Каракачанов и народният представител и член на Групата за приятелство България – Германия Атанас Мерджанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване