05/22/15 05:14
(http://www.klassa.bg/)

Бин Ладен кроял нови кървави атентати в САЩ

 Осама бин Ладен в последните си години е призовавал своите последователи да се концентрират върху атаките срещу САЩ. Това показват разкрити нови документи, информира Би Би Си. Американските власти публикуваха документите, открити в нощта, когато лидерът на „Ал Кайда“ беше убит в скривалището си в Пакистан.Те включват кореспонденция на арабски с неговите лейтенанти, любовно писмо до една от жените му и формуляр за присъединяване към терористичната групировка.

 

Бин Ладен е притежавал и книги на английски за икономика и военна теория.

 

В едно от писмата Бин Ладен инструктира един от заместниците си да каже “на нашите братя, че трябва да останат фокусирани върху борбата срещу американците.” В друго писмо Бин Ладен се обръща към мюсюлманите по целия свят с призиви да водят “свещена война против неверниците”, на първо място срещу американците. В кореспонденцията си той се надсмива над “войната с тероризма”, обявена през 2001 г. от президента Джордж Буш-младши, и изразява почуда от търсенето на оръжие за масово унищожение от страна на американските войски в Ирак, тъй като там такова никога не е имало.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване