05/22/15 12:42
(http://pik.bg)

Бургаската болница вече се набира с единен кратък номер *7070

Бургаската болница вече се набира с единен кратък номер *7070

МБАЛ-Бургас вече има единен кратък номер *7070. Това съобщиха от здравното заведение.

Чрез този номер обадилите се могат да се свържат с различните отделени, да получат информация или да подадат сигнал, съобщава БТА. МБАЛ Бургас е първата болница в страната, която въвежда такъв номер. Чрез него болницата показва специалното си отношение към жителите и гостите на Бургас, нуждаещи се от нейните услуги, подобрява обслужването и предоставя удобство и бързина в комуникацията. Услугата ще бъде достъпна скоро и чрез смартфон с IVR приложение, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. При набиране на *7070 гласов запис насочва към различни опции.

Степенуването им е в зависимост от това дали случаят е спешен, от административен характер или става дума за получаване на информация за конкретно отделение. Дежурният телефон не замества тел.112, на него не се вика линейка или лекар вкъщи. Телефонът се намира в медицинския пост пред Спешно отделение и Шокова зала, чиято основна функция е да приема пострадалите, да дава информация и да разпределя случаите по тежест.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване