05/22/15 08:14
(http://pik.bg)

Македония е изкуствена държава, която естествено ще се разпадне, обяви Енчев

Македония е изкуствена държава, която естествено ще се разпадне, обяви Енчев

Македония е изкуствена държава, която има истински проблеми. Тя е изкуствена държава, която естествено един ден ще се разпадне заради албанската страна. Това обяви в сутрешния блок на Би Ти Ви независимият депутат Велизар Енчев. Той обсъди темата заедно с политическия анализатор Боян Чуков.

„Никакво членство на Македония в ЕС, докато не признае българския принос в историята й. Ако допуснем Македония да влезе в НАТО със своя див македонизъм, който е антибългаризъм, Македония ще ни бъде изключително голям противник“, категоричен бе Енчев. Припомняме, дипломатически скандал назрява между Москва и София. Поводът е изказване на руския външен министър Сергей Лавров, който намеси България в несъществуваща подялба на Македония. Часове по-късно българският му колега Даниел Митов нарече думите му „крайно безотговорни внушения”.

„За съжаление, казаното от Лавров въобще не отговаря на истината. Дай, Боже, да е истина, но не е“, изтъкна още Енчев. Голямата глупост на министър-председателя и на Ненчев (военният министър, б.р.) е, че те са изпратили хора на българо-македонската граница. Не трябва да се пази тази граница, а българо-турската, категоричен бе депутатът. „ВМРО, което е приватизирало темата на Македония, питам ги чии интереси защитават – интересите на българите спрямо Македония или антиГЕРБ позицията“, запита той.

Аз тази теза съм я слушал. Когато има подозрения и намеци, а няма факти, ние се занимаваме да мислим какво бил казал Божидар Димитров по тази тема, изтъкна от своя страна и Боян Чуков. Ние даваме един паспорт, но ние не предлагаме масово на македонците да учат в българските заведения, възмути се той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване