05/22/15 08:06
(http://pik.bg)

Министър Василева и Йорданка Фандъкова ще открият изложба "Околната среда и Аз“

Министър Василева и Йорданка Фандъкова ще открият изложба "Околната среда и Аз“

Изложба от фотографии, финалисти в конкурса на Европейската агенция по околна среда за 2014 г., озаглавена „Околната среда и Аз“, ще открият в 11:30 часа пред Народния театър „Иван Вазов“ министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на София Йорданка Фандъкова. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), предаде агенция "Фокус".

На церемонията ще присъства и Ваня Григорова, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС). Целта на инициативата е да покаже връзката между човешкото благоденствие и опазването на природата.

Фотографиите отправят послания от доклада „Европейска околна среда – състояние и перспективи 2015“ (SOER 2015) на Европейската агенция по околна среда и от Националния доклад за състоянието на околната среда 2015 г. на ИАОС. Изложбата ще остане в градинката пред театъра до 17 часа на 14 юни.

Организатор на събитието е ИАОС, със съдействието на Столична община и Европейската агенция по околна среда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване