05/22/15 04:54
(http://www.klassa.bg/)

Модулен калъф за смартфони

 Стандартните калъфи за смартфони обикновено не могат да предложат нищо повече от защита от падане. Ако искате и допълнителна функционалност за мобилното си устройство, обърнете внимание на първия в света модулен калъф Nexpaq, който вече е събрал достатъчно средства за масово производство от сайтовете за обществено финансиране.

 

В зависимост от нуждите на конкретния потребител към този аксесоар могат да се прикрепят съответните модули – допълнителна памет или акумулатор, LED-светкавица, термометър и др. Засега Nexpaq е съвместим с Samsung Galaxy S5, S6 Edge и iPhone 6, но скоро ще има варианти и за други разпространени смартфони.

 

Самият калъф разполага с вграден акумулатор с капацитет 1000 mAh и 6 слота за сменяеми модули, които са кросплатформени, тоест компонентът за iPhone е съвместим и със Samsung. На този етап са създадени 12 заменяеми блокчета: капак, който закрива незаети слотове; лазерна показалка; два функционални клавиша за често използвани функции; допълнителен акумулатор (извън онзи в самия калъф); четец за SD карта; модул с USB-вход; модул за допълнителна вътрешна памет; LED-светкавица; алкохолен тестер; високоговорител; термометър и датчик за влажност; анализатор на чистотата на въздуха.

 

Цената на Nexpaq започва от $89, а всеки компонент струва от $3 до $29. Скоро се очакват и модули с NFC и безжично зареждане по стандарта Qi. Калъфът за iPhone 6 ще се продава от ноември, за другите модели – от януари 2016-а.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване